Környezetvédőként folyamatosan példát mutatsz. Ezért fontos, hogy minden tevékenységed és megnyilvánulásod összhangban legyen azokkal a zöld értékekkel, amit közvetíteni szeretnél.

Mindez egyértelműnek tűnhet, mégis érdemes olykor átgondolni, vajon mindenben megfelelünk a saját értékeinknek? A munkánk során a gyakorlatban is alkalmazzuk a környezettudatos megoldásokat?

Ha igen, akkor arra legyél büszke! Beszélj a zöld munkahelyedről, hogy a közönséged, a partnerek és ügyfelek is értesüljenek róla. Legyen ott a honlapon, írj róla a blogon és mutasd be a gyakorlatban a közösségi oldalon is.

Ha bizonytalan vagy abban, milyen eszközökkel lehetsz a munkádban is zöld, ez a 10 kérdés segít eldönteni, van-e még olyan terület, ahol fejlődhetsz.

1.) Ahol lehet, használod az online megoldásokat?

Ide tartozik minden, ami a papírmentes működést segíti: letölthető dokumentumok, e-számla, iratok elektronikus tárolása, e-mail, online kapcsolattartás…

2.) Környezettudatosan választod meg az irodai eszközöket?

Ha mindenképp nyomtatni kell, akkor az újrapapírra történjen. Újratölthető festéket, elemeket érdemes használni. Fénymásolás helyett sokszor hasznosabb a szkenner.

3.) Odafigyelsz az energiatakarékos működésre?

Engedd be a napfényt! Keresd az energiatakarékos műszaki eszközöket. Kapcsold ki, ami éppen nincs használatban.

4.) Az utazások szervezésénél előnyben részesíted a zöld lehetőségeket?

Ha nem lehet valamit online elintézned, akkor kerékpárral, tömegközlekedéssel vagy csoportoson utazással védheted a környezeted. Hasznos, ha több elintéznivalót egy útra szervezel.

5.) A munkád során keletkező hulladékokat minimalizálod és szelektálod?

Ugye van szelektív gyűjtő a közeledben és használod is?  Nem csak a papírt, fémet és műanyagot tudod külön gyűjteni. Érdemes az elektronikai hulladékokra, a veszélyes hulladékokra, a speciális alapanyagokra is odafigyelned.

6.) A termékek postázásánál figyelsz a csomagolás csökkentésére és a környezetkímélő továbbításra?

A lehető legkisebb csomagban, biztonságosan, de felesleges töltőanyagoktól mentesen postázd a termékeidet. Próbálj lehetőséget teremteni a személyes átvételre is.

7.) Ahol lehet, próbálod kerülni a műanyagot és a csomagolást?

Vedd körül magad természetes anyagokkal. Lebomló, újrahasznosítható alapanyagokat használj minden területen. Ahol csak lehetőséged van rá, kerüld a műanyag használatát!

8.) Beszerzésnél keresed a helyit, szezonálisat, fair trade, öko-bio termékeket?

Csupa olyan terméket használj, ami a lehető legkisebb mértékben terheli a környezetet. Keresd az újrahasználhatót, elmoshatót az eldobható helyett!

9.) Vannak növényeid? Gondozol állatot?

Friss és tiszta levegő, a lelket is ápoló zöld növények vegyenek körül. Gondolj az állatokra is: pl. etetheted a környék madarait.

10.) Kihasználod az otthonról végezhető munka előnyeit?

Ha otthonodban is dolgozhatsz, ezzel rengeteg energiát takaríthatsz meg. Nem kell közlekedned és irodát fenntartanod.

 

Neked hány IGEN válaszod lett? 7-8 igennel már büszke lehetsz a zöld munkahelyedre.

Mutasd meg másoknak is, mi mindent teszel munka közben környezetünkért!


Ha többet szeretnél tudni arról, hogyan teheted eredményessé környezetvédelmi tevékenységed online megjelenését, töltsd le az AJÁNDÉKOT, ami egy évre való zöld témaötletet ad neked!
Ha ennél is komolyabban gondolod, válogass a SZOLGÁLTATÁSOK között!

Hasznosnak találtad? Akkor ajánld ismerőseidnek is!

(Visited 13 times, 1 visits today)

Online marketing elemzés ingyen?

Nyerd el a hónap ajándékát!

Mutasd, mi ez!