Te is észrevetted már, hogy amint egyre több zöld jelenik meg a természetben tavasszal, úgy sűrűsödnek a környezetvédelmi témájú programok, események ajánlatai a Facebook hírfolyamban?

Persze ennek mi, a szakma iránt érdeklődő, tanulni és fejlődni vágyó környezetvédők igazán örülhetünk. Jó érzés válogatni a bőséges kínálatban.

Nem volt időd az utóbbi időben a híreket böngészni? Semmi baj, itt a segítség! 🙂

Összeszedtem párat a következő hónapok színvonalas rendezvény-kínálatából:

 

Április 11. – III. Innovatív Hulladékgazdálkodási Konferencia

III. Innovatív Hulladékgazdálkodási Konferencia

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-vel, mint szakmai partnerrel közösen rendezi a konferenciát a hulladékkezelési közszolgáltatás jövőképének és fejlesztési irányainak, a közszolgáltatásból kikerülő haszonanyagok feldolgozási lehetőségeinek és innovatív hulladékkezelési technológiáinak bemutatására az előző évi rendezvények folytatásaként.

Április 12. – 2 napos Konferencia – 3. Globális Fenntartható Divathét #GSFW

2 napos Konferencia - 3.Globális Fenntartható Divathét #GSFW

„Fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás a divatban” – ez már a harmadik Globális Fenntartható Divathét keretében megrendezett konferencia, ahová szeretettel várják a divat szerelmeseit és szakembereket is.

Április 22. – I bike Budapest bringás felvonulás

I bike Budapest bringás felvonulás

A bicikli a legegyszerűbb, leggyorsabb, legszabadabb közlekedési eszköz. A Magyar Kerékpáros Klub célja egy olyan jövő, ahol mindenki bringázhat, gyerekek, felnőttek és idősek is élvezhetik a biciklis közlekedés előnyeit. Az I Bike Budapesten egy napra olyan lesz a várost, amilyennek a jövőt elképzeljük, ezért idén – többek közt – mini felvonulás is lesz kisgyerekes családoknak.

Május 17. – Egy este Jane Goodall társaságában

Egy este Jane Goodall társaságában

Dr. Jane Goodall – elismert főemlőskutató, ENSZ-békenagykövet – akinek köszönhetően megtudtuk, hogy a csimpánzok sokkal közelebbi rokonaink, mint valaha gondoltuk volna. Afrikában, természetes környezetükben figyelte őket, míg el nem fogadták jelenlétét, és feltárták előtte az emberéhez oly hasonló viselkedésüket.
Dr. Goodall évtizedes csimpánzkutató munka után figyelt fel a környezeti problémák súlyosságára. Azóta évi 300 napot utazva dolgozik azon, hogy felhívja a figyelmet az élőhelyek pusztulásra, fogyasztási szokásaink környezetkárosító hatásaira, közös felelősségünkre.

Május 24. – Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő

3 nap, amikor a film, a zene, a fotó- és képzőművészet és a játék a főszereplő. 2018-ban a Fesztivál égisze alatt, immár hagyományosan, két Filmszemle (a Nemzetközi Filmszemle és a Kárpát-medencei Filmszemle) kerül megrendezésre.  A versenyfilmek ingyenes vetítése mellett a már hagyományosnak mondható természetvédelmi-környezetvédelmi szórakoztató programok, a megújuló Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítás, a második alkalommal meghirdetésre kerülő Trash Art Magyarország hulladékszobor-kiállítás, “Jam for Nature” zenei tehetségkutató verseny és könnyűzenei koncertek várják a látogatókat.

Lehet, hogy valahol találkozunk? 🙂


Ha újabb és újabb ötleteket szeretnél kapni környezetvédelmi témájú online kommunikációdhoz, gyere és kövesd a Zöld Tartalom Facebook oldalt!
Ha ennél is komolyabban gondolod, válogass a SZOLGÁLTATÁSOK között!

Hasznosnak találtad? Akkor ajánld ismerőseidnek is!