Régen az online kommunikáció legnagyobb feladata a saját honlap elkészítése volt. Ha ez megvalósult, hátra lehetett dőlni hosszú ideig. Esetleg a Hírek / Aktuális rovatba kellett néha valami újdonságot feltenni, de más feladat ezen a téren nem nagyon volt. Sajnos még ma is sok holnap működik ebben a szellemben. 🙁

Pedig ma már a folyamatosan frissülő, naprakész, közösségi oldalakkal összekötött tartalommal tudod csak igazán felkelteni a érdeklődést. A te célközönséged is ezt várja el. És ez már magában megköveteli, hogy képes legyél a weboldalad újra és újra átdolgozni, bővíteni. Vagy legalább  legyen egy állandó, elérhető és gyorsan teljesítő szakember ezekre a feladatokra.

Ha ezt a rendszert ügyesen felépítetted, a honlapod igazán felhasználóbarát, és aktuálisabb már nem is lehetne, akkor jönnek az újabb kihívások. Látni fogod, hogy az online marketing egyre többször igényli az egyedi érkeztető (vagy landoló) oldalak, azaz a landing page-ek alkalmazását.

“Ugyan, miért készítenék mindenre külön oldalt?”

Azért, mert ez az egyszerű eszköz hihetetlenül képes megnövelni a meggyőző erőd, segít az érdeklődőket a megfelelő irányba terelni, minden segítséget megadva a döntéshez vezető útjukon. És ha az elején kétségeid vannak a hatékonyságáról, pontosan és egyszerűen mérheted az oldalak által hozott eredményt.

Íme néhány példa, amikor érdemes külön landing page-et készíteni egy környezetvédelmi témájú tevékenységhez.

7 példa a landing page használatára

1.) Feliratkozó oldal az e-mail címek gyűjtésére

Mert ugye gyűjtöd az érdeklődők e-mail címeit? Ezen a külön oldalon részletesen be tudod mutatni, milyen értesítésekre számíthat a jövőben, milyen előnyökkel jár a feliratkozás, miben segít neki a csalid és hogyan tudja azt letölteni.

Kerüljön külön oldalra az e-mail cím megadása után megszerezhető háztartás-zöldítő tippeket tartalmazó letölthető kiskönyv, biokertészeti éves naptár, vagy éppen a komposztáló-készítést bemutató videó által kínált összes előny.

2.) A terméked vagy szolgáltatásod értékesítése

Ezen a hagyományos értékesítési oldalon minden előnyt be tudsz mutatni, minden kétséget el tudsz oszlatni, és van hely a referenciákra, visszautasíthatatlan ajánlatokra.

Mutasd be egy közvetlen linkkel elérhető oldalon a napelemes terméked működését, a háztartási energia-minimalizáló tanácsadásod pontos folyamatát, az általad írd szakkönyv tartalmát, hogy a lap végére érve az érdeklődőből vásárló válhasson.

3.) Egyedi akció, újdonság népszerűsítése

Legyen külön oldala a letölthető kuponnak, az ingyenes próbaidőszaknak, a közösségi forrást gyűjtő kampánynak stb.

Rövid akcióval támogatod a céljaidat? Új, hazánkban eddig még ismeretlen termék érkezett a webáruházba? Akkor ezen az oldalon mutasd be, mit tud!

4.) Esemény szervezése

Egy önálló oldal képes ellátni a rendezvényről szóló tájékoztatást, a népszerűsítést, a regisztrációt és fizetést.

Zöld szakmai klub, önkéntes találkozó vagy éppen országos környezetvédelmi szakmai konferencia szervezésekor is egy oldalra érdemes összegyűjteni minden fontos információt.

5.) Szakmai felmérés készítése

Igen profi megoldás, ha egy saját oldalt készítesz a felmérésednek, ahol a kutatás célját, a kitöltés gyakorlati tudnivalóit, és a várható eredmények publikálásának módját is közlöd. Sokkal könnyebben veheted rá az embereket a válaszadásra, mintha csak egy google kérdőív linkjét osztod meg velük.

Készíts felmérést pl. a látogatók szokásairól, jelenlegi tudásáról, egy-egy zöld megoldáshoz való hozzáállásukról, hogy utána ez alapján tudd kialakítani a marketing stratégiád.

6.) Szakmai kiadvány terjesztése

Van egy letölthető dokumentum, ami a célcsoportnak segítséget nyújthat a zöldülésben? Ne csak egy linket tegyél ki a honlapodra. Magyarázd meg, miért érdemes megismerni ezt az anyagot, milyen formában és terjedelemben készült, hogyan lehet hozzájutni és hogyan érdemes az olvasónak felhasználni az abban megosztott tudást.

7.) Új termék, szolgáltatás fejlesztéséhez a vevői igények felmérése

A landing page nem csak a hagyományos érvelő, adatgyűjtő és cselekvésre ösztönző oldal lehet. Ha egy ötleted várható sikerét szeretnéd felmérni, akkor egy önálló oldalon megoszthatod a terveiddel kapcsolatos információkat. Lehet a formája egy szakmai cikk, egy kép a tervedről, egy videó a problémáról, amire majd megoldást kínálnál. Az oldal statisztikájából megtudod, mennyi időt töltöttek az érdeklődők az oldalon, követték-e a linkeket, megnézték-e a videót… egyszóval érdekelte-e őket a dolog. 🙂

És most még csak a leggyakoribb alkalmakat gyűjtöttem neked össze. A kreativitásod itt is szabadon szárnyalhat. Gondold csak át, érdeklődőként milyen kényelmes, ha egy hirdetés vagy egy érdekes tartalom közvetlenül olyan oldalra vezet, ami csak az adott témáról szól. Nem kell böngészni, menükben keresgélni. Csak egy kattintás és megtaláltad, amire szükséged van.


Ha újabb és újabb ötleteket szeretnél kapni környezetvédelmi témájú online kommunikációdhoz, gyere és kövesd a Zöld Tartalom Facebook oldalt!
Ha ennél is komolyabban gondolod, válogass a SZOLGÁLTATÁSOK között!

Hasznosnak találtad? Akkor ajánld ismerőseidnek is!