Az Instagram közönsége robbanásszerűen növekszik, de ezen a kommunikációs csatornán ma még igen kevés a hazai zöld tartalom. Éppen ezért érdemes neked az Instagram kommunikációdat erősítened!

Erre a médiumra ma nagyon jellemző a „#” vagyis hashtag-ek használata. Ha esetleg nem hallottál még róla, mi is ez: ha egy bejegyzéshez kettőskereszt (angolul hash) # után közvetlenül egy szót vagy egybeírva több szóból álló kifejezést írsz, akkor az klikkelhetővé és kereshetővé válik. Ez arra jó, hogy az azonos #hashtag-gel jelölt bejegyzéseket, fotókat egyszerre kilistázhatod. A #hashtag használatával elérheted a többi hasonló érdeklődésű insta felhasználót és akár egy jó kis környezetvédő közösséget is kialakíthat egy jól megválasztott #hashtag használata.

Mivel nem találtam olyan hazai felmérést, ami a magyar nyelvű legnépszerűbb #hashtag kifejezések listáját tartalmazná, így októberben megvizsgáltam, hogy az Instagramon milyen, a környezettudatos személethez jól kapcsolható #hashtag-eket használnak.

Az alábbi listához a következőket vedd figyelembe:

  • A lista 2016. október végén készült, a számok azóta folyamatosan növekednek. De az arányok most is jól érzékelhetőek.
  • Látni fogod, hogy a magyar kommunikációban vegyesen használják az ékezetek nélküli és ékezetes #hashtageket. Így egy-egy magyar szóhoz több #hashtag is tartozhat (pl. #természet és #termeszet). Érdemes megnézed, melyikre van több találat és azt használnod a jövőben!
  • Csak olyan kifejezések kerültek a listára, amelyek egyértelműen magyar találatokat hoztak. Így kimaradtak pl. a #bio, #eco, #natur és hasonló kifejezések.
  • Mivel minden esetben az adott kifejezés találati oldalát vizsgáltam, így azok sem kerültek bele a listába, amelyeknél a felhozott találatok nagy része nem kötődött a zöld témához. Ilyen volt pl. a #vadállat kifejezés.
  • Kimaradtak az olyan általános szavak is, amelyek nagyon népszerűek és köthetőek is a zöld témakörhöz, de a találatok nagy része nem ilyen tartalom. Ilyenek pl. az #állat, #cica, #kutya szavak, amiket természetesen ettől még érdemes használnod, ha ezen a területen dolgozol, hiszen rengeteg állatbarátot érsz el vele!
  • A listában az általam kipróbált és megtalált zöld kifejezések közül az első negyvenet találod. Lehet, hogy van olyan #hashtag, ami jól teljesít és nem látod a listában. Akkor egyszerűen nem jutott eszembe és az általam követett zöld oldalak sem használják, így nem került a szemem elé. Ha tudsz ilyenről, írd meg egy hozzászólásban!

Íme a környezetvédelmi tevékenységhez köthető magyar #hashtag-ek népszerűségi listája:

zoldtartalom_instagram_zoldhashtagek


Ha többet szeretnél tudni arról, hogyan teheted eredményessé környezetvédelmi tevékenységed online megjelenését, töltsd le az AJÁNDÉKOT, ami egy évre való zöld témaötletet ad neked!

Ha ennél is komolyabban gondolod, válogass a SZOLGÁLTATÁSOK között!

Hasznosnak találtad? Akkor ajánld ismerőseidnek is!

(Visited 197 times, 1 visits today)

Online marketing elemzés ingyen?

Nyerd el a hónap ajándékát!

Mutasd, mi ez!