Ha követed a Zöld Tartalom Facebook oldalát, akkor talán már felfedezted, hogy csütörtökönként különböző aktuális zöld témákkal segítek kitalálni, miről is írhatnál a saját oldalaidon. Múlt csütörtökön a március 15-i Fogyasztók Világnapjára hívtam fel a követők figyelmét ezzel a poszttal:

Időben szóltam 🙂

“Hogyan kapcsolódhat ez a környezetvédő tevékenységemhez?”

A tudatos fogyasztás a fő üzenet!

Mivel éppen az a célod, hogy online marketing eszközökkel érd el az ügyfeleidet, partnereidet vagy a vásárlóidat, így neked is biztosítanod kell a saját fogyasztóid jogait.

“Ez csak természetes. Miért írjak erről?”

Mert ez olyan pozitívum, amire érdemes felhívnod a közönséged figyelmét. Jó, ha tudják, hogy foglalkozol az online biztonsággal és a tőlük gyűjtött adatok jó kezekben vannak nálad.

Nézd csak a nemzetközi kampány néhány üzenetét:

“Az emberek 72%-a nem tudja, az informatikai vállalatok milyen adatokat gyűjtenek online róla.”

“2015-ben több mint fél milliárd digitális személyes adatot veszítettek vagy loptak el.”

Itt találod a többi megosztható információt is:

Hogyan legyél első (és egyetlen) egy nemzetközi kampány térképén?

“Jó ötlet, írok róla. Figyeljek még valamire?”

Persze! Ha egy nemzetközi kampány témája illik a te zöld tevékenységedhez, ne csak magát a témát dolgozd fel a saját oldaladon! Ismerd meg a kampány oldalát és tudd meg, hogyan lehet ahhoz kapcsolódni!

Gyakori lehetőségek: helyi akció szervezése, kampányoldal és logó, plakát megosztása, egyedi #hashtag referencia használata, fotó készítése és beküldése stb.

A most bemutatott nemzetközi kampány esetén egy egyszerű tweet (Twitter) üzenettel és abban a #betterdigitalworld használatával első és egyetlen magyar szereplőként sikerült felkerülnöm a nemzetközi térképre!

Hogyan legyél első (és egyetlen) egy nemzetközi kampány térképén?

Ennyit te is könnyen meg tudsz tenni!

Hogyan használd ezt a példát a jövőben?

  • Figyeld a Zöld Tartalom Facebook oldalán megosztott ötleteket! Nem véletlenül használom ilyenkor a #csütörtök #ujtartalom #thursdaymotivation #inspiration #newcontent jelzéseket.
  • Ha egy téma passzol a munkádhoz, ismerd meg a kezdeményezés céljait és a csatlakozás lehetőségeit!
  • Csatlakozz!
  • Valósítsd meg a vállalt feladatot!
  • Írj, posztolj a részvételedről a saját oldalaidon!

Még az is megtörténhet, hogy a kampány nemzetközi résztvevői felfigyelnek a munkádra és új kapcsolatok épülnek! Csináld utánam! 🙂

 


Ha újabb és újabb ötleteket szeretnél kapni környezetvédelmi témájú online kommunikációdhoz, gyere és kövesd a Zöld Tartalom Facebook oldalt!
Ha ennél is komolyabban gondolod, válogass a SZOLGÁLTATÁSOK között!

Hasznosnak találtad? Akkor ajánld ismerőseidnek is!