Az utóbbi időben a saját blogod tartalmának színesítéséhez kaptál ötleteket. Ha olvastad a legfrissebb bejegyzéseket, már tudod:

 • hogyan írhatsz érdekesen magadról és a munkádról,
 • milyen sokféle formában lehet átadni a szakmai ismereteket, és
 • hogyan mutathatsz példát a követőidnek.

Ezek a lépések megerősítik kapcsolatod a követőkkel. Már csak egy feladat van hátra: ösztönöznöd kell őket arra, hogy ne csak olvassanak a környezettudatosságról, hanem induljanak el a saját útjukon.

Sokaknak hiányzik egy kis lökés, ami kimozdít a kényelmes olvasói szerepből. Ezért a blogon érdemes arra is figyelmet fordítani, hogy a követőket aktivizáld.

Írj ösztönző bejegyzéseket az alábbi példák segítségével:

 1. Felhívás közzététele: egy új programhoz csatlakozás lehetősége, feltételei
 2. Hogyan kezdj bele…..? (az öko háztartás kialakításába, a saját balkonkert kiépítésébe, hulladékod csökkentésébe, tudatos vásárlói szokásaid kialakításába…)
 3. Lépésről lépésre, to-do lista: Mutasd be a kipróbált, bevált lépések folyamatát a zöldítés útján (egészségesebben étkezni, áttérés a bio kozmetikumokra, egyre kevesebb hulladék…)
 4. Felsorolás: 10 azonnal megvalósítható tipp, amivel te is tehetsz az adott környezeti probléma ellen
 5. Indíts egy szakmai kutatást, szavazást a látogatók segítségével!
 6. Környezetvédők a világban: javasolj érdekes, követendő szakmai szervezeteket a nagyvilágból!
 7. Saját tapasztalat bemutatása: hogyan szembesültetek egy környezeti problémával és milyen megoldást találtatok rá? (pl. ti is hibáztatok, de kijavítottátok…)
 8. A zöld követei: mutasd be azt / azokat a hírességeket, akik követendő példát mutatnak!
 9. Mi lenne ha…. Ösztönözd az olvasókat, fogalmazd meg a vágyaitokat!: mit tennétek egy nagyobb összegű felajánlással, ha meghívást kapnátok egy jelentős szakmai rendezvényre, ha betoppanna egy speciális tudású önkéntes…
 10. Miért kövess a közösségi oldalainkon? Mutasd be, milyen tartalmat találnak a követők a Facebook / Youtube / Instagram… oldalatokon!
 11. Kihívás: ösztönözd a látogatókat valamilyen környezettudatos cselekedetre és kérd a visszajelzésüket arról, hogyan sikerült megvalósítani!
 12. Előtte / Utána jelentés: hogyan változott meg a munkátok hatására pl. egy helyszín, egy ember, egy intézmény…
 13. Befolyásos emberek válaszainak gyűjteménye: kérdezz meg érdekes, szakmailag követendő vagy zöld szemléletéről híres embereket egy adott szakmai kérdésről és a válaszokat tedd közzé!

Ehhez hasonló tartalmakkal érheted el, hogy az érdeklődők a nyugis, elméleti környezetvédő szerepéből átbillenjenek az aktív, cselekvő szerepbe. Nem is kell sok ehhez az eredményhez: csak egy kis biztatás, hogy minden egyes kis lépés számít. 🙂


Ha újabb és újabb ötleteket szeretnél kapni környezetvédelmi témájú online kommunikációdhoz, gyere és kövesd a Zöld Tartalom Facebook oldalt!
Ha ennél is komolyabban gondolod, válogass a SZOLGÁLTATÁSOK között!

Hasznosnak találtad? Akkor ajánld ismerőseidnek is!