Bár ezen a blogon alapvetően az online kommunikációdat igyekszem segíteni, te sem kerülheted el az új partnerkapcsolatok kialakítását. Ehhez pedig a legjobb alkalom a személyes találkozás.

Hol?

Például a korábban ajánlott környezetvédelmi szakmai eseményeken, ahová több okból is érdemes ellátogatnod. Megjelenhetsz a rendezvény támogatójaként, vagy akár a saját rendezvényed házigazdájaként.

Minden esetben bőven lesz lehetőséged arra, hogy eddig ismeretlen, de a tevékenységed szempontjából fontos emberekkel találkozz. Az első benyomáson igen sok múlhat, hiszen gyakran éppen csak pár másodperced van arra, hogy felkeltsd a partner figyelmét.

Hogyan?

Egy rövid, de hatásos bemutatkozással.

Erre bizony csak egy rövid mondatod, 5-10 másodperced van. Éppen ezért érdemes alaposan felkészülnöd arra, mit mondasz ilyenkor.

Mi fér ebbe a kis időbe?

A lényeg. 🙂

Azaz a következő alapvető információkat érdemes megosztanod magadról egy ilyen rövid bemutatkozás alkalmával:

  1. Hogy hívnak?
  2. Mi a céged neve? Kit képviselsz?
  3. Mivel foglalkozol? Minek a szakértője vagy?
  4. Ki a konkrét közönséged? Kit segít a tevékenységed?
  5. Mi a konkrét ajánlatod? Milyen problémáját oldod meg?
  6. Hogyan? Milyen formában segítesz? Mi a titkos ajánlatod?

A neved után a többi információ sorrendjén nyugodtan változtass. A lényeg, hogy a végeredmény egy gördülékeny, figyelemfelkeltő és könnyen érthető, megjegyezhető mondat legyen.

Megmutatom két saját példán:

“Burgmann Nóra vagyok, környezetvédő szervezeteknek tanítom a zöldtartalom.hu oldalon, hogyan tegyék online ismertté és eredményessé zöld tevékenységüket.”

“Burgmann Nóra vagyok, a Zöld Matek oldalammal a gyermekek környezeti nevelését és matek gyakorlását kapcsolom össze, a szülők és pedagógusok munkáját segítem ingyenes feladatokkal és zöld információkkal.”

A tiéd is elkészült már? Írd ide egy hozzászólásban! 🙂


Ha újabb és újabb ötleteket szeretnél kapni környezetvédelmi témájú online kommunikációdhoz, gyere és kövesd a Zöld Tartalom Facebook oldalt!
Ha ennél is komolyabban gondolod, válogass a SZOLGÁLTATÁSOK között!

Hasznosnak találtad? Akkor ajánld ismerőseidnek is!