Vajon te hol és hogyan keresel az interneten? Gyanítom, hogy ha valami új dolog iránt érdeklődsz, akkor te is a Google keresőjébe pötyögöd be a kérdésed vagy a legfontosabb kulcsszavakat.

És milyen találatoknak örülsz a legjobban? Ha az első oldalon olyan linkeket kapsz, amelyek valóban segítenek neked. Az pedig a hab a tortán, ha a térképes találatok megmutatják a legközelebbi üzleteket vagy szolgáltatókat.

Környezetvédő vállalkozásként vagy szervezetként az online tartalommarketinggel éppen ez  célod, hogy a te oldalad jelenjen meg a kereső tetején. Még jobb, ha a találatok térképén is téged mutat a Google. Ehhez kapsz most egy kis segítséget.

Ha megfigyelted mostanában a kereső által kínált találatokat, akkor tudod te is, hogy az első néhány hirdetéssel támogatott találat után a Google megmutatja a hozzád közeli, vagy a beírt földrajzi helyen működő releváns vállalkozásokat is.

Ugye milyen jó lenne, ha ezen a térképen te jelennél meg minden olyan esetben, ha a zöld tevékenységeddel kapcsolatos keresést ír be valaki?

Ezt könnyen és ingyenesen beállíthatod. Szánj rá 10 percet, hogy felkerülj a Google térképre!

Mutatom a lépéseket:

1..) Irány a Google Cégem: kövesd ezt a linket: Google Cégem.

2.) Jelentkezz be a Google fiókodba. Ha több van, akkor most a céges vagy a zöld tevékenységhez használt fiókodban dolgozz.

3.) Az első bejelentkezésnél 2018 nyarán ez az ablak fogad:

Add meg a vállalkozás vagy szervezet nevét abban a formában, amiben szeretnéd megjeleníteni.

A Google felülete folyamatosan változik, így elképzelhető, hogy amikor te ezt olvasod, már nem pont ugyanígy néz ki a felület. Ettől ne ijedj meg, keresd meg az itt megmutatott menüket és ugyanígy add meg az adataidat.

4.) Gépeld be a pontos helyadatokat. Ez alapján tesz fel a térképre a program.
5.) Legalább egy kiszállítási opciót mindenképp meg kell adni, hogy tovább tudj lépni.
6.) Lenyíló listából magyarul is tudsz választani tevékenységet. Kezdd el begépelni, amit szeretnél (egy kulcsszó), és válassz a felajánlott lehetőségek közül. Megtalálod pl. ezeket: Biobolt, Bioétterem, Környezetvédelmi iroda, Környezetvédelmi tanácsadó, Környezetvédő megújuló természeti erőforrások, Ökológiai szövetség.
7.) A telefonszám és webhely megadása nem kötelező, de nagyon jó eszköze a hiteles, megbízható találatnak. Úgyis azt szeretnéd elérni, hogy megtaláljanak és felkeressenek, nem? 🙂
8.) Természetesen a Google is szívesen tájékoztat az újdonságokról:
9.) Most jön a megadott adatok hitelesítése. A Google ezt elvégzi rövid idő alatt és mehetsz is tovább.
10.) A hitelesítés után eljutsz a céges admin felületre. Itt folytathatod majd a beállításokat, később módosíthatsz minden adaton stb.
Ha megnézed a jobb alsó részt, látod, hogy milyen plusz adatokkal tökéletesítheted az adatlapod. Pl. a nyitvatartási idő beállításával, egyedi fotók feltöltésével stb.
11.) Amint végeztél, az admin felületen meg is találod azt a két linket (Megtekintés a Google Térképen, Megtekintés a Keresésben), amivel ellenőrizheted, hogy fog majd megjelenni a keresőben a céged. Nálam a kereső ezt mutatja az első beállításokkal:
A térképen pedig így jelenik meg:
12.) Azért nem megy végbe a teljes folyamat 10 perc alatt. Vannak olyan feltöltött adatok, képek és módosítások, amit a Google lassabban ellenőriz. Várj pár napot, és utána írd be a Google keresőbe a neved, és ellenőrizd, valóban ott vagy-e a térképen. 😀

Ha újabb és újabb ötleteket szeretnél kapni környezetvédelmi témájú online kommunikációdhoz, gyere és kövesd a Zöld Tartalom Facebook oldalt!
Ha ennél is komolyabban gondolod, válogass a SZOLGÁLTATÁSOK között!

Hasznosnak találtad? Akkor ajánld ismerőseidnek is!