A hazai zöld civilek online médiahasználati gyakorlatát bemutató korábbi cikkemben már írtam arról, hogy a hírlevelet a tapasztalatok szerint nem nagyon használják a környezetvédők. Az ott bemutatott felmérés szerint százból csak 44 szervezet honlapján találnak a látogatók olyan felületet, ahol az e-mail címüket megadva további hasznos információkat kaphatnak.

Természetesen arra is kíváncsi voltam, hogy aki feliratkozik ezeknél a szervezeteknél a hírlevélre, vajon kap-e valóban rendszeres értesítést a szervezettől.

Ezért folytattam a hírlevél-kérdés vizsgálatát és 2016. október 8-án és 9-én megpróbáltam a felmérésben szereplő zöldek honlapján feliratkozni a hírlevélre. Ebben a cikkben megmutatom, milyen tapasztalatokat szereztem.

Nem is olyan könnyű feliratkozni!

A hírlevelet az online marketing nagyon fontos és hatékony eszköznek tartja. Erről már ebben a korábbi cikkben írtam. Ha valaki ellátogat a honlapunkra, azzal jelzi, hogy érdeklődik a munkánk iránt. Az érdeklődő látogatót akkor tudjuk később is elérni, ha lehetőséget adunk neki arra, hogy további információt kérjen pl. az e-mail címe megadásával.

A látogató alapvető igénye, hogy az ilyen lehetőségről egyszerűen tudomást szerezzen, amikor a holnapunkat böngészi. Ritka eltökélt az olyan látogató (ebben az esetben én ilyen voltam), aki akár több percig is kutatja a feliratkozási lehetőséget egy honlapon.

Ezért minden esetben azt is megfigyeltem, hol és milyen megoldásban hirdetik a zöld civilek a feliratkozási lehetőséget:

A feliratkoztatás formája

A honlapok harmadánál (14 esetben) a menü egyik pontja a hírlevél, míg a többség (58%) már a modern „widget” megoldást használja. Ebben az esetben egy külön kis dobozban van lehetőség az e-mail cím megadására. Ez sokkal jobban felhívja a látogató figyelmét, mint amikor csak a menüben szerepel a hírlevél. 4 honlapon egyéb megoldást használnak pl. egy kép vagy a szövegben egy egyszerű link vezet el a feliratkozáshoz.

A feliratkoztatás formája

A feliratkoztatás helye

Az sem mindegy, hogy a honlap mely területén helyezik el a feliratkozási lehetőséget. Minél jobban szem előtt van, annál nagyobb az esély, hogy a látogató észreveszi és él a lehetőséggel. A vizsgált 43 honlap közül a többség (58%) a honlap egyik oldalára helyezte a hírlevél felhívását, míg 23%-nál a felső menüben találjuk azt. Mindkét megoldás megfelelő, ha a lehetőség jól látható. 4 szervezet az alsó menüben rejtette el a hírlevél lehetőséget, ilyen esetekben a látogató sokszor el sem jut az oldal aljáig, hogy tudomást szerezzen erről.

Az online marketingben azonban nem elég a látogatóknak csak egyszer megmutatni valamit. Ha feliratkozókat gyűjtünk, akkor azt a honlapon több helyen is közölnünk kell. A vizsgált honlapokból csak 4 esetben (9%) találtam kombinált megoldást pl. felső és oldalsó terület együtt. A legprofibb honlap még a felugró ablak lehetőségét is kihasználja, így a látogató biztosan tudomást szerez a hírlevélről.

A feliratkoztatás helye

1. tanulság: Ha van hírleved, akkor a feliratkozás legyen a lehető legkönnyebb! Jól láthatóan helyezd el a főoldalon, a menüben és a többi fontos aloldalon is! Így többszörösére növelheted a feliratkozók számát!

 

Egyszerűen vagy szabályosan?

Nemrég a blogon már összeszedtem mindazokat a követelményeket, amiket egy honlapon a szabályos hírlevél feliratkoztatáshoz be kell tartanunk. Kíváncsi vagy arra, hogy betartják-e ezeket a szabályokat?

Összesen 43 zöld civil honlapját látogattam meg, hogy megadjam nekik az e-mail címemet. 7 esetben ez sajnos nem sikerült. Hiába volt a honlapon a lehetőség, az e-mail cím megadása után semmi nem történt vagy hibaüzenetet kaptam. Így sajnos már az elején elveszítettem a vizsgált szervezetek 16%-át.

Adatvédelmi szabályzat?

36 honlapon viszont sikeresen megadtam az e-mail címemet. Ez a legtöbb esetben a lehető legegyszerűbben történt meg: nem kellett elolvasnom és elfogadnom a szervezet adatvédelmi szabályzatát. A honlapok alapos átkutatása során sem találtam ilyen dokumentumot. Csak 2 esetben volt tehát valóban szabályos a feliratkozás.

Visszaigazolás a sikeres feliratkozásról?

Ha a látogató megadja az e-mail címét és megnyomja a Küldés / Feliratkozás gombot, akkor szeretné tudni, vajon sikerült-e. Nagyon meglepő eredményt kaptam a feliratkozások végeztével: a szervezetek több, mint felétől (53%) semmilyen visszaigazolás nem érkezett. Csak 47% esetében kaptam a honlapon vagy külön visszaigazoló e-mailben értesítést a sikeres feliratkozásról.

Kérik-e a feliratkozás megerősítését?

Ha egy szervezet igazán szabályosan szeretne e-mail címeket gyűjteni, akkor az ú.n. opt-in formát használja. Ez azt jelenti, hogy az e-mail cím megadása után érkezik egy levél a szervezettől, amiben kérik a feliratkozás megerősítését. Néha ez felesleges macerának tűnhet, de jogosan elvárható ez a plusz lépés. Hiszen nélküle bárki más megadhatná az e-mail címünket és eláraszthatná levélszeméttel a postaládánkat. Azok a szervezetek, akik küldtek e-mail értesítést a feliratkozásról, a legtöbb esetben (17-ből 14 esetben) megerősítést is kértek.

Feliratkozás folyamata

2. tanulság: Ha minden szabályát betartod a feliratkoztatásnak, te leszel a pozitív kivétel, aki törődik a látogató jogaival! Ez mindenképp bizalomépítő!

 

Jöjjenek végre a hírek!

2016. október 9-én tehát itt tartottam: 100 zöld civil szervezetből végül 36 honlapján tudtam feliratkozni a hírlevélre. Reménykedve vártam az e-mail értesítéseket! 🙂

Az első hírlevél már ugyanezen a napon megérkezett. Sajnos pár hét alatt rá kellett azonban döbbennem, hogy a feliratkozások két harmada nem ért semmit. Csak 12 zöld civiltől kaptam legalább egy levelet az azóta eltelt két hónapban. És csak 6 szervezet küldött a két hónap alatt egynél több hírlevelet. Őszintén mondom, ezen megdöbbentem. Kicsit féltem attól, hogy a rengeteg e-mailtől majd később már használhatatlan lesz a megadott e-mail címem. De ettől aztán igazán nem kell tartanom! Igazi öröm, ha hetente beesik 1-2 zöld hírlevél!

Hírlevélküldés gyakorlata

3. tanulság: Ha eddig azt gondoltad, hogy teljesen felesleges hírlevelezni, mert az már olyan idejétmúlt és az emberek már unják a rengeteg e-mailt, akkor tévedsz! Aki érdeklődik a környezetvédelmi témák iránt és szeretne hasznos információkhoz jutni, az alig talál olyan zöld szervezetet, ahonnan folyamatosan aktuális és hasznos ismereteket szerezhet.

Ugye te nem hagyod információ nélkül a látogatóidat?

 


Ha újabb és újabb ötleteket szeretnél kapni környezetvédelmi témájú online kommunikációdhoz, gyere és kövesd a Zöld Tartalom Facebook oldalt!
Ha ennél is komolyabban gondolod, válogass a SZOLGÁLTATÁSOK között!

Hasznosnak találtad? Akkor ajánld ismerőseidnek is!