Év elején ebben a bejegyzésben megosztottam veled, milyen típusú tartalom készítését javasolják a nagy szakmai szervezetek erre az évre. A listában szerepelt az egyszemélyes podcast csatornák terjedése is, hiszen ez a felület igen alkalmas a közvetlen hangnemre, baráti beszélgetés jellegű tartalmak megosztására.

2020 valóban változást hozott a podcast kínálatban. Egyre több olyan csatorna indult, melyek kifejezetten a környezettudatossággal foglalkoznak. Bár korábban is voltak műsorok, amelyekben egy-egy epizód erejéig érintették a környezetvédelem és fenntarthatóság témáját, de most már olyan kínálattal találkozunk, ahol hétről hétre kedvenc témánkról hallgathatunk újabb epizódokat.

Miért érdemes podcast műsort hallgatnod?

Ha te már a környezettudatosság és fenntarthatóság szakértője vagy, akkor fontos, hogy ismerd a többi szakértő és szervezet véleményét, látásmódját. Lehet, hogy éppen te leszel az egyik csatorna következő vendége.

Ha még tanulod a zöld szemléletet, akkor egy jegyzetfüzet közelében érdemes az adásokat hallgatnod, hiszen fontos szakmai tudásra tehetsz szert.

Ha pedig te is éppen egy podcast csatorna elindításán töröd a fejed, akkor figyeld meg alaposan, mi tetszik a többi műsorban, mi az, amit te másképp csinálnál, miről nem esett még szó, kikhez nem beszéltek még a többiek…

A tanulást és tapasztalatgyűjtést kényelmesen, akár egyéb tevékenység (utazás, pakolás…) közben teheted meg. 🙂

Ha te is környezetvédelmi tartalmakat készítesz, ezeket a podcast műsorokat érdemes követned:

Zöldövezet – 24.hu

“Figyelmünk a változó bolygón”

Zöld Egyenlőség

“Az Új Egyenlőség zöld podcastja a klimakatasztrófa elkerülésének lehetőségeiről, egy környezettudatosabb és fenntarthatóbb világ megteremtéséről szeretne sokakkal együtt gondolkodni.”

Greenfo – A zöld hang

Ne csak olvasd, hanem hallgasd is a Greenfot! https://greenfo.hu/hirek/podcast/ Ez itt a zöld podcast, melyet bárhol és bármikor elérhetsz.

Akkor se keseredj el, ha ezeket a beszélgetéseket túl szakmainak találod, hallgatásuk közben elkalandozol és könnyedebb hangulatú műsorokra vágysz.

Erre is van pár ajánlatom. 😀

A Zöld Matek blogon már összeszedtem a kedvenceimet:

3 zöld podcast, amit érdemes követned

Valami fontos kimaradt a listákból? Lehet, hogy egy fontos zöld podcast elkerülte a figyelmemet? Küldd el a linkjét emailen vagy a Facebook oldalon, és megosztom a többiekkel!


Ha újabb és újabb ötleteket szeretnél kapni környezetvédelmi témájú online kommunikációdhoz, gyere és kövesd a Zöld Tartalom Facebook oldalt!
Ha ennél is komolyabban gondolod, válogass a SZOLGÁLTATÁSOK között!

Hasznosnak találtad? Akkor ajánld ismerőseidnek is!